Parchetul sau gresia porțelanată pentru încălzirea prin pardoseală?

Senzația de confort și bunăstare a căldurii oferit de un sistem de încălzire prin pardoseală, împreună cu economia de energie, fac acest tip de sistem vârful tehnologiei pentru climatizarea de iarnă și vară. Dar cum să alegem pardoseala? Pot fi foarte multe alegeri în ceea ce privește pardoseala de combinat cu un sistem de încălzire prin pardosea, să încercăm să descoperim care sunt pardoselile cele mai potrivite!

Ce este un sistem de încălzire prin pardoseală Sistemul de încălzire prin pardoseală este format esențialmente dintr-un generator de căldură care produce apă caldă la o temperatură scăzută, aproximativ 25-40°C, și de o serpentină, plasată într-un strat de șapă sub pardoseală, prin care circulă apa caldă care încălzește aerul camerei prin radiație.

Pentru a înțelege predispoziția unui material de a permite trecerea căldurii trebuie să evaluăm capacitatea sa termică și grosimea sa: combinația acestor două caracteristici se numește rezistența termică. Într-un sistem de încălzire prin pardoseală, rezistența termică nu trebuie, de regulă, să depășească 0,15 m2K/W.

Este necesar să acordați atenție atât capacității termice cât și grosimii pardoselii, deoarece un singur element nu garantează o bună calitate a conductivității. De exemplu, marmura și granitul prezintă o excelentă conductibilitate termică dar, din păcate, sunt montate în pardoseală în grosimi importante care obstrucționează capacitatea de a transmite căldura în locuință.

În general, pardoselile care se potrivesc cel mai bine încălzirii prin pardoseală sunt parchetul și gresia porțelanată.

Dar atunci: este mai bine parchetul pentru încălzirea prin pardoseală sau este mai bine să alegeți gresia porțelanată pentru încălzirea prin pardoseală?

PARCHETUL…

Parchetul este, pentru mulți, considerat pardoseala prin excelență, indispensabilă într-o casă elegantă, rafinată și primitoare.

Vești bune pentru cei care doresc parchet pentru încălzirea prin pardoseală: parchetul stratificat și cu grosime redusă este de fapt un excelent conductor pentru încălzirea prin pardoseală. Este mai bine, în schimb, să evitați parchetul din lemn masiv, deoarece este mult mai supus dilatărilor termice și, deci, nu se pretează ca alegere optimă pentru un parchet destinat încălzirii prin pardoseală.

GRESIA PORTELANATA…

Deși și parchetul se pretează pentru încălzirea prin pardoseală, fără îndoială gresia porțelanată pentru încălzirea prin pardoseală este cea mai bună opțiune de pe piață. Datorită caracteristicilor sale, grosime redusă a plăcilor, rezistență mare la impact, capacitate excelentă de conducție, stabilitate robustă la dilatări termice – gresia porțelanată este alegerea ideală pentru încălzirea prin pardoseală. Gresia porțelanată, de asemenea, este capabilă să reproducă efectul multor alte pardoseli care, fie din cauza grosimii, fie a capacității scăzute de conducție, nu se pretează la încălzirea prin pardoseală. Astfel, gresia porțelanată pentru încălzirea prin pardoseală va putea reproduce estetica altor pardoseli, menținând o rezistență termică optimă.

Selecția și calitatea materiilor prime, puritatea caolinului și a mineralelor utilizate, influențează atât prețul unei gresii porțelanate cât și caracteristicile tehnice pe care le va avea.

Când amenajați sau renovați spațiul personal sau profesional, alegerea materialelor de calitate este esențială pentru a asigura durabilitate, estetică impecabilă și un impact minim sau chiar zero asupra sănătății. Materialele superioare nu numai că rezistă mai bine în timp, menținându-și aspectul și integritatea structurală, dar adaugă și valoare estetică încăperii. În plus, optând pentru materiale cu impact redus asupra sănătății, vă protejați pe dumneavoastră și pe cei dragi, contribuind în același timp la un mediu mai sustenabil. Alegând calitatea, investiți în frumusețe, durabilitate și sănătate, asigurându-vă că fiecare colț al spațiului dumneavoastră reflectă standardele înalte pe care le prețuiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *